måndag 6 december 2010

Dag 5 - Vad är kärlek?

Trettio dagars femte dag. Vad är kärlek? är temat för dagen. Kärlek. Något som alla har en relation till på ett eller annat sätt. Man kan vara rädd för kärlek, man kan var kär i kärleken, man kan ha blivit sårad av kärleken och kärlek kan vara det ljuvligaste som finns.

För mig är kärlek okomplicerad, osjälvisk, givmild, omhändertagande, vacker och ljus. För mig är kärlek att undra vad han gör precis just nu och känna hur jag längtar efter att få vara nära honom. Kärlek är att få ett leende som säger allt, som värmer hela dig utan att ett ord sägs.

Kärlek är när det pirrar i hela kroppen när du ser honom trots att det var flera år sedan ni träffades. Kärlek är att vilja vara tillsammans med honom varje dag, varje minut trots att du vet att det rent praktiskt inte går(och inte heller egentligen skulle vara kul i det långa loppet).

Kärlek är en vardaglig handling som gör honom lycklig, som en kopp kaffe på sängen, en stunds fotmassage eller något annat som förgyller stunder mitt i veckan.

Kärlek är att våga vara dig själv när du är tillsammans med honom. Kärlek är också att våga förlora dig själv en stund för att du vet att han inte dömer dig. Kärlek är också att våga säga ifrån, att våga stå för dina egna åsikter, att låta honom göra sina saker trots att du inte delar hans intressen. Kärlek är att våga diskutera och låta varandra ha olika syn på saker och ting och ändå mötas på mitten och respektera varandra för den ni är. Kärlek är att stå enade mot världen utanför när ni behöver vara en enad front. Kärlek är jämlikhet.

Kärlek är att få den där blicken som säger att du är det viktigaste i hans liv, den vackraste människa han någonsin mött.

Kärlek är att längta efter att få vara tillsammans med honom. Kärlek är att sakna honom så det gör ont. Kärlek är att bara vilja släppa allt för att vara tillsammans med honom precis just nu!

Kärlek är det du behöver för att överleva och för att må bra. Kärlek är det viktigaste du kan ge till en annan människa.
Kärlek är det enda du får mer av om du slösar med den.

Bilden lånad från google.

2 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vad fint! Precis så är det.

Norrsken och stjärnfall sa...

Tack så mycket! Tyckte det var så svårt att skriva vad kärlek är men jag skrev så som det känns. :-)