tisdag 21 april 2009

Fredagstema - vårtecken

Vårtecken tyckte Västmanländskan att vi skulle skriva om i förra veckans fredagstema. Det är ett väldigt passande tema just nu tycker jag och jag skulle gärna visa någon fin nytagen bild men ni kommer att få en gammal bild då jag har legat förkyld hela förra veckan och fortfarande inte är tillräckligt pigg för att ta mig ut och visa fina och nya vårtecken.
Vårtecken för mig är nog framför allt när fåglarna börjar sjunga vårsånger och man ser nyanlända fåglar ute i naturen. När sädesärlan har kommit då är det vår på riktigt. Men sen finns det ju flera vårtecken som man ivrigt väntar på att få se och det är ju alla vårblommor som lyser upp i allt det bruna och ger hopp om något underbart. Vitsippor och blåsippor, skogsviol och gullvivior men framför allt tussilagon är ju den första blomman man väntar på att få se. Och Visst är alla vårtecken fantastiska men när tussilagon, vitsippor och blåsippor visat sig då vet man att nu är det vår.
Och jag kan tala om att jag längtar tills jag kan gå ut och plocka vårens första vitsippsbukett och ställa på köksbordet. Jag vill verkligen bli frisk nu...för att inte tala om vad hunden tycker om när matte är sjuk. Inget roligt liv för en aktiv hund inte....

5 kommentarer:

Musikanta sa...

Du kan ta bort den där frasen från din presentation om att du inte är så bra på att fotografera! Underbara bilder på blå- och vitsipporna. Blåsippan är min absoluta favoritblomma dessutom...

Musikanta sa...

Jag har lagt till dig bland fredagsbloggarna i min blogg, och hoppas att du inte har något emot det.

Norrsken och stjärnfall sa...

Musikanta: Nej då, det har jag inget emot alls. Och tack så mycket för komplimangen. Den blev jag mycket glad för. Tack.

Västmanländskan sa...

De är så söta de små via och blå vårtecknen. Hoppas du kryar på dig snart så du får komma ut i våren och lyssna på fåglarna!

Fritt ur hjärtat sa...

Vitsippor på bordet har jag missat i r! ja ja, en massa har jag sett i alla fall. Fåglarnas vårkonsert är säkert vårtecken för mig också.