torsdag 8 mars 2012

KONY 2012



Kära läsare! Se HELA filmen!  När du tagit 30 minuter av din tid för att titta på den här filmen kan du avgöra om det här är något du vill dela till dina vänner. För mig var valet enkelt! Jag har delat på min blogg och på min facebooksida. Jag hoppas att du gör detsamma!

2 kommentarer:

rebecka. sa...

Jo, jag har redan sett videon men glömt att lägga upp ett sparat inlägg av det på bloggen. Tack för påminnelsen. :)

Norrsken och stjärnfall sa...

För ett tag sedan hade Oprah ett program där de killar som var i Uganda och gjorde en dokumentärfilm med hos henne. Jag tror att deras dokumentär visades efter deras besök hos Oprah på någon kanal i USA. Ni kan säkert leta fram den och se den någonstans om ni vill veta mer om deras arbete i Uganda. Man talade också om Invisible children och vad de gör.
Som i alla organistationer som arbetar med bistånd på något sätt, så går inte alla pengar oavkortat till det ändamål man arbetar för och säkerligen finns det brister i deras arbete. Men jag måste säga som alla andra, de har verkligen lyckats få världen att bli medveten om vad som sker i Uganda och det tycker jag är bra för kanske finns det fler som vill egagera sig i frågan som förmodligen inte bara rör just Uganda utan många andra länder i världen.
Självklart ska man fundera på om detta är något man själv kan stå bakom men för mig var valet enkelt. Jag kunde göra något genom att hjälpa organisationen att medvetandegöra ett problem som finns och därför valde jag att dela videon på min blogg och på min FBsida. Sen får var man själv ta beslutet om de vill ge pengar till organisationen eller engagera sig ännu mer. Men om det alltid skulle bli sådan här diskussion om bistådsarbete så kanske ingen till slut skulle vilja ge pengar till välgörande ändamål - för visst är vi alla medveta om att ingenting i världen är gratis?